Home / Stiri & Comunicate / Bittnet a atras o finantare de aproape un milion de euro, printr-o emisiune de obligatiuni corporative

Bittnet a atras o finantare de aproape un milion de euro, printr-o emisiune de obligatiuni corporative

Bittnet
Cristian si Mihai Logofatu (de la dreapta spre stanga)

Bittnet, integrator si lider al pietei de training IT din Romania, anunta incheierea derularii cu succes a unui plasament privat de obligatiuni corporative. In cadrul procesului desfasurat in perioada 4-15 iulie a.c., in parteneriat cu intermediarul BRK Financial Group, Bittnet a obtinut subscrieri de peste 930.000 euro (aproximativ 4,2 milioane lei) de la 40 de investitori, dintre care patru companii si 36 de investitori privati.

Plasamentul de obligatiuni derulat de Bittnet (BNET), prima companie IT din Romania listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a avut loc ca urmare a unei decizii luate de Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) companiei, in data de 28 aprilie a.c. Potrivit AGA, urmatorul pas in dezvoltarea Bittnet il reprezinta listarea emisiunii de obligatiuni pe piata AeRO a BVB, piata pe care Bittnet activeaza din aprilie 2015.

“Acest nou succes, obtinut folosind mecanismele pietei de capital, in urma caruia am atras investitii de aproape 4,2 milioane lei, cu mult peste pragul de 3,3 milioane lei tintit de noi, valideaza inca o data decizia noastra de a deveni o companie publica. Ma bucura faptul ca, dupa ce peste 150 persoane au decis sa se alature proiectului nostru in calitate de actionari, in  cadrul procesului de listare, acum, 40 investitori au aratat incredere in planurile noastre de dezvoltare pentru urmatorii trei ani si din postura de creditori obligatari. Este foarte important de mentionat rolul partenerilor nostri de la BRK Financial Group, care ne-au generat mai multe rezultate prin aceasta operatiune chiar fata de cat ne-au promis initial”, a declarat Cristian Logofatu, Chief Financial Officer (CFO) si cofondator al Bittnet.

Obligatiunile emise de Bittnet au o scadenta de trei ani (pana in iulie 2019) si un cupon de 9% anual, platibil trimestrial. Sumele atrase vor fi folosite in finantarea activitatii curente si in planurile de dezvoltare ale companiei.

“Asa cum le-am promis actionarilor in ultimii doi ani, urmarim indeaproape marile trenduri tehnologice, astfel incat sa fim <<first moveri>>. In prezent, acest lucru inseamna ca avem un focus puternic pe cloud – am derulat deja, anul acesta, cateva proiecte de referinta de migrare in cloud – si securitate informatica. Din punct de vedere operational, pentru a marsa in aceste directii, vom continua sa investim in extinderea echipei de vanzari si in activitatile de marketing, vizand cresterea continua a acoperirii geografice. Ca dovada, am dublat anul acesta biroul de la Cluj-Napoca si am deschis, recent, un nou birou la Sibiu. Finantarea de tip obligatar, caracterizata printr-un termen mediu al orizontului de timp, este una mai potrivita pentru timeframe-ul de realizare, pe care il au planurile noastre de dezvoltare”, a subliniat Mihai Logofatu, Chief Executive Officer (CEO) si cofondator al Bittnet.

Despre Bittnet

Bittnet este o companie antreprenoriala romaneasca din sectorul IT, fondata in 2007 si controlata de fratii Mihai Logofatu si Cristian Logofatu. In aprilie 2015, a devenit prima companie IT din Romania listata la Bursa de Valori Bucuresti. Actionarii companiei sunt fratii Logofatu (64,66%), antreprenorul Razvan Capatina (20,42%), fondul de investitii polonez Carpathia Capital (6,77%) si alti investitori privati (8,17%).

In 2015, Bittnet a raportat o crestere de 35% a veniturilor (2,5 milioane de euro) si un profit net (230.000 de euro) de cinci ori mai mare fata de anul anterior. De asemenea, compania a instruit, anul trecut, peste 1.100 de cursanti in tehnologii IT, in Bucuresti, in alte orase ale tarii, dar si in strainatate si a implementat 200 de proiecte de integrare IT, cu dimensiuni variate: de la servicii cloud de cateva mii de lei, pana la proiecte de infrastructura IT de peste 1,4 milioane de lei.

Bittnet colaboreaza cu mari producatori IT, ca Amazon Web Services, Cisco, Microsoft, Oracle, Dell SonicWall sau Citrix si ofera clientilor o varietate de cursuri IT, servicii de implementare solutii IT (infrastructura de retea: routing & switching, datacenter & virtualizare, securitate, teleprezenta sau wireless), dar si servicii de suport tehnic, fiind orientata pe inovare. Compania isi diversifica in mod continuu portofoliul, axandu-se, in special, pe tehnologiile cloud si securitatea informatiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + 19 =

Top