Home / Stiri & Comunicate / Criza COVID-19 va genera falimente printre furnizorii de gaze si o tot mai mare vulnerabilitate pentru consumatorii casnici

Criza COVID-19 va genera falimente printre furnizorii de gaze si o tot mai mare vulnerabilitate pentru consumatorii casnici

Zeci de furnizori de gaze naturale risca falimentul in conditiile in care clientii lor nu vor sa mai plateasca hidrocarburile consumate si denunta unilateral contractele, pe fondul decretarii starii de urgenta de catre presedintele Klaus Iohannis, in contextul pandemiei COVID-19. In acelasi timp, criza economica le va genera consumatorilor casnici de gaze naturale o vulnerabilitate tot mai mare, pe fondul concedierilor si al taierilor de salarii ce se prefigureaza, chiar daca pretul gazelor este posibil sa scada in vara lui 2020. Acestea sunt principele concluzii ale unei analize realizate de Asociatia Energia Inteligenta, pe baza datelor centralizate din piata in perioada 16-18 martie 2020.

”Decretarea Starii de Urgenta de catre presedintele Klaus Iohannis a adus si primele atitudini pe piata de gaze. Din cate stim la ora actuala, zeci de furnizori si consumatori si-au notificat furnizorii lor de gaze privind sistarea oricarei plati pentru gazele consumate si stoparea livrarii de hidrocarburi pentru perioada urmatoare”, a explicat Dumitru Chisalita (foto), presedintele Asociatiei Energia Inteligenta.

”Potrivit datelor din piata, mai mult de 20% din furnizorii de gaze vor disparea in situatia in care fluxul financiar se blocheaza pentru o perioada mai mare de 90 de zile”, a completat presedintele Asociatiei Energia Inteligenta.

Mai multe detalii gasiti aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − 2 =

Top