Home / Uncategorized / Dedeman, Monsson Trading si Celco si-au unit fortele pentru a ajuta Spitalul Judetean Constanta

Dedeman, Monsson Trading si Celco si-au unit fortele pentru a ajuta Spitalul Judetean Constanta

Companiile Dedeman, Monsson Trading si Celco si-au unit fortele pentru a sustine Spitalul Judetean Constanta cu o sponsorizare in valoare totala de 50.000 de euro, pentru achizitia unui robot de dezinfectie cu raze UV.

Cele trei companii au oferit unitatii medicale aceasta sponsorizare prin intermediul Fundatiei Mecena, care apartine Spitalului Judetean Constanta. Dedeman a contribuit la suma totala cu 25.000 euro, Monsson Trading a alocat 17.000 euro, iar Celco a donat alti 8.000 euro.

Spitalul Judetean Constanta a primit la inceputul acestei saptamani robotul de dezinfectie UVD – Model B, iar in prezent personalul medical este instruit ca sa il poata utiliza in mod cat mai eficient. Robotul foloseste spectrul de lumina UVC pentru dezinfectarea intr-un timp foarte scurt a spatiilor mari, cum sunt sectiile si saloanele unitatilor spitalicesti. De exemplu, timpul pentru dezinfectia unui hol de sectie este de 12 minute, iar robotul este foarte eficient intrucat inactiveaza pana la 99,99% dintre bacteriile rezistente de tipul Coronavirus, Clostridium Difficile, MRSA, VRE, Norovirus etc..

“Intotdeauna am ales sa punem oamenii in centrul preocuparilor si actiunilor noastre, iar acum, poate mai mult decat oricand, trebuie sa sprijinim comunitatile in care activam si in special pe cei care lupta pentru noi toti in prima linie. Ne bucuram de fiecare data cand gasim parteneri alaturi de care reusim sa facem bine. Intr-o lume noua, in care distantarea fizica inseamna grija si responsabilitate, colaborarea si apropierea spre initiative benefice pentru oameni vor deschide calea catre un viitor mai sigur si mai bun,” a afirmat Dragos Paval, unul dintre cei doi fondatori ai retailerului de bricolaj Dedeman.

”Am hotarat sa suplimentam donatia pentru Spitalul Judetean Constanta intrucat sanatatea personalului medical si a pacientilor trebuie sa ne preocupe pe toti si vrem sa dam un semnal ca noi continuam sa sustinem unitatile spitalicesti, care se afla in linia intai a luptei cu virusul COVID-19”, a declarat, la randul sau, Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading. Compania anuntase deja in martie, la debutul oficial al pandemiei, ca a donat in total aproximativ 140.000 euro catre Spitalul Judetean Constanta si catre Spitalul de Boli Infectioase Constanta pentru achizitia a doua aparate de ventilatie mecanica, respectiv a unui Sistem Real Time PCR si a echipamentelor necesare folosirii acestuia.

Credem ca acest robot va reusi sa protejeze mai bine medicii, intreg personalul medical si pacientii din Spitalul Judetean Constanta. De aceea, am decis sa ne implicam si in acest proiect si sa facem o noua donatie catre spital”, a spus, la randul sau, Niculae Dusu, presedintele grupului Celco. De la izbucnirea pandemiei, Celco a achizitionat aparatura medicala si consumabile in valoare de peste 200.000 euro, pe care le-a pus la dispozitia Spitalului Clinic Judetean Constanta.

Robotul UVD – Model B este produs de UVD Robots din Danemarca. Compania daneza a oferit Spitalului Judetean de Urgenta Constanta o reducere semnificativa de pret pentru achizitia echipamentului medical. Robotul are in componenta opt lampi UV-C produse de Philips. Fiecare dintre aceste lampi are un consum de putere de 180 W si o putere de 5 W de UV-C masurata la o distanta de 1 m.

Despre Dedeman

Compania Dedeman reprezinta cea mai mare afacere antreprenoriala romaneasca si liderul pietei locale de bricolaj. Retailerul a inregistrat o cifra de afaceri de peste 8,2 miliarde de lei in anul 2019. Incepand cu 1992, pe parcursul celor peste 28 de ani de activitate, fratii Dragos si Adrian Paval au dezvoltat o companie care a inregistrat un succes constant, datorat unei strategii de business axate pe client. Dedeman in cifre: peste 11.500 de angajati, 54 de magazine, patru centre logistice, parc auto propriu si peste 45.000 de produse comercializate.

Despre Monsson Trading

Monsson Trading este o companie parte a Grupului Monsson din Constanta, fiind fondata in anul 2009. Societatea se afla pe locul 5 in topul companiilor din Constanta, avand o cifra de afaceri care depaseste 100 milioane de euro si peste 40 salariati. Monsson Trading furnizeaza atat electricitate, cat si gaze naturale si este specializata in achizitia de energie verde. Compania cumpara electricitate de la mai mult de 50 de producatori de energie din surse regenerabile din Romania si detine un portofoliu de furnizare cu peste 4.700 de puncte de consum.

Despre Celco

Grupul Celco din Constanta desfasoara activitati in mai multe domenii: constructii, industrie portuara, turism si imobiliare. Celco detine trei fabrici si cariere de materiale de constructii, avand o cota pe piata interna de BCA de circa 20%. Cu o traditie de peste 45 de ani, societatea este unul dintre liderii pietei romanesti de BCA si var, producand anual peste 400.000 metri cubi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 4 =

Top