Home / Stiri & Comunicate / George Friedman, fondatorul Stratfor si Geopolitical Futures, vine saptamana viitoare la Bucuresti, ca invitat special al conferintei “Emerging Funding for the Real Economy”

George Friedman, fondatorul Stratfor si Geopolitical Futures, vine saptamana viitoare la Bucuresti, ca invitat special al conferintei “Emerging Funding for the Real Economy”

George Friedman, fondatorul Geopolitical Futures, publicatie de analiza si previziune a sistemului international, lansata in decembrie 2015 si fondatorul Stratfor, una dintre cele mai apreciate agentii de analiza geopolitica din Statele Unite, soseste saptamana viitoare la Bucuresti. Friedman va vorbi in calitate de invitat special in deschiderea conferintei „Emerging Funding for the Real Economy”, eveniment ce va avea loc pe data de 19 aprilie, la hotelul Athenee Palace Hilton din Capitala.

Reputatul analist geopolitic american, autor al mai multor carti de specialitate, apreciat la nivel mondial, va vorbi in cadrul celei de-a treia editii a evenimentului „Emerging Funding for the Real Economy” despre problemele actuale ale Europei si impactul acestora asupra economiei romanesti. De asemenea, George Friedman va aborda tematica echilibrului geopolitic global si modul in care acesta influenteaza pietele financiare, punand accentul pe evolutia politico-economica a regiunii Europei Centrale si de Est.

Dezbaterea deschisa de reputatul analist geopolitic, la care vor lua parte lideri ai sectorului financiar bancar regional si national, se va concentra inclusiv pe tendintele macroeconomice regionale si pe modul in care evenimentele geopolitice determina nivelul de convergenta intre economia americana si cea europeana si, in particular, intre Europa Occidentala si Europa Centrala si de Est. In acest context, interventia lui George Friedman va aduce in discutie principalii factori de crestere la nivel regional si national.

Cine este George Friedman

George Friedman este autorul mai multor carti de analiza si previziune, recunoscute la nivel mondial. Ultima sa carte se concentreaza asupra problematicii Europei contemporane: “Flashpoints: The Emerging Crisis in Europe”. Este fondatorul Geopolitical Futures, publicatie online de analiza si previziune, care a fost lansata la inceputul lui decembrie 2015.

De asemenea, George Friedman este fondatorul si mentorul intelectual al agentiei de intelligence Stratfor, pe care a infiintat-o in 1996. Friedman si-a construit cariera in domeniul analizei de previziune geopolitica, iar cateva dintre evenimentele previzionate corect in scrierile sale de pana acum vizeaza criza politico-economica a Uniunii  Europene, declinul economic al Chinei, re-emergenta Rusiei, conflictul ucrainian, evolutia pozitiva a relatiilor dintre SUA si Iran, precum si cresterea tensiunilor dintre SUA si Israel. Activitatea publicistica internationala l-a consacrat ca expert in intelligence si geopolitica, unele dintre cele mai cunoscute lucrari fiind: “The Next 100 Years”, “The Next Decade”, “America’s Secret War”, “The Intelligence Edge”, “The Future of War”.

George Friedman este doctor in stiinte politice al reputatei universitati americane Cornell University si a absolvit City College of the City University of New York.

George Friedman
George Friedman

Conferinta „Emerging Funding for the Real Economy” aflata la cea de-a treia editie este organizata exact cu ocazia WORLD FUND DAY si va reuni personalitati si nume reprezentative din mediul romanesc de afaceri si administratia autohtona. Printre vorbitori si participanti se numara Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, secretarul de stat din Ministerul Finantelor Publice, Enache Jiru, dar si analisti geopolitici, economisti-sefi ai mai multor institutii financiare straine prezente pe plan local, manageri de companii private, agentii de rating sau fonduri de investitii.

Evenimentul va cuprinde cinci sesiuni de dezbateri orientate spre contextul geopolitic in cadrul zonei Euro, provocarile sectorului bancar si impactul lor asupra economiei locale, capitalul privat si randamentele obligatiunilor garantate, precum si oportunitatile de investitii si strategii in conditiile actuale de piata. Cele cinci paneluri de discutie le vor oferi participantilor ocazia de a-si prezenta ideile, temerile, planurile si de a dezbate problemele legate de reglementarea si dezvoltarea pietelor in care activeaza.

In contextul in care antreprenorii si companiile din toate sectoarele economice au dezvoltat o dependenta de industria bancara, iar politicile bancilor influenteaza societatile si consumatorii individuali, la nivel global, guvernele si managerii organizatiilor sunt nevoiti sa adopte strategii pentru supravietuire. Cum putem gestiona corect resursele si finantele de care dispunem astfel incat sa generam profit si beneficii? Va reusi Romania sa sustina trendul cresterii economice din ultimii ani? Vorbitorii vor incerca sa gaseasca raspunsuri la toate aceste intrebari in cadrul editiei din acest an a evenimentului „Emerging Funding for the Real Economy”.

Partenerii principali ai evenimentului sunt ING Romania si Raiffeisen Bank Romania. Pe lista partenerilor se mai afla, de asemenea: Erste Asset Management, London Stock Exchange Group si ELITE, CMS, Enterprise Investors, Pedersen & Partners, NN Pensii, Visa Europe, Banca Transilvania si EximBank Romania.

Pentru mai multe informatii referitoare la temele ce vor fi dezbatute in cadrul conferintei, precum si la vorbitori, va rugam sa accesati site-ul evenimentului: http://theassociates.ro/emerging-funding-2016/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + eight =

Top