Home / Stiri & Comunicate / Lerida International, cel mai mare importator de vinuri, a intrat pe piața de tabac, în urma unor investiții de peste un milion de euro

Lerida International, cel mai mare importator de vinuri, a intrat pe piața de tabac, în urma unor investiții de peste un milion de euro

Lerida International, cel mai mare importator de vinuri din România, în funcție de cifra de afaceri, a semnat acorduri de reprezentare exclusivă cu 14 case internaționale de trabucuri. Prin această mișcare, compania vizează intrarea și poziționarea sa ca unul dintre principalii jucători de pe piața locală de tabac.trabucuri

Lerida International a investit până în prezent peste un milion de euro în acest proiect, care vizează exclusiv importul de trabucuri și produse din tutun premium, de la mari case internaționale, printre care se numără: Padron, Joya de Nicaragua, Oliva, My Father Cigar, La Flor Dominicana, Alec Bradley, Drew Estate și Perdomo Cigars.

Cum se face distribuția trabucurilor?

Distribuția produselor importate se face exclusiv prin Wine & Company, una dintre societățile membre ale Grupului de firme Lerida.

“Acționarii Lerida au luat această decizie având în vedere că în țara noastră trabucurile reprezintă numai 1,5% din piața totală de tabac. Credem că există un potențial foarte mare de creștere și, implicit, cerere tot mai mare din partea românilor pentru produsele care conțin 100% tutun,” a declarat Bogdan Ciocârlan, directorul general al Wine & Company.

Astfel, Lerida International anticipează că în 2016 cel puțin 20% din cifra sa de afaceri va veni din importul de produse de tabac.

Grupul de firme Lerida International a încheiat anul 2014 cu o cifră de afaceri de peste 5,5 milioane de euro.

Date suplimentare despre Lerida International

Lerida International este cel mai mare importator autohton de vinuri și unul dintre cei mai importanți distribuitori de vinuri și băuturi spirtoase din România. Afacerea a fost fondată în anul 1993 de Familia Matei, cu scopul de a importa și distribui pe piața internă produse premium din domeniul vinurilor și băuturilor alcoolice. În prezent, Lerida International are un portofoliu bogat, format din peste 400 de soiuri de vin și sortimente de băuturi alcoolice din diferite țări. Printre partenerii săi se numără Francis Ford Coppola Winery (SUA), Kendall-Jackson (SUA), Achaval Fererr (Argentina), Les Grand Chais de France – producătorul vinurilor J.P. Chenet (Franța), Château Saint Roseline (Franța), Castello Banfi (Italia), Biondi Santi (Italia), Dal Forno Romano (Italia), Marques de Murrieta (Spania), Tomatin Distillery (UK), Arran Distillery (UK), Bellingham ( Africa de sud) și Akashi Distillery (Japonia). În 2013, compania a intrat și pe piața de produse alimentare destinate dietei, prin lansarea în România a produselor nutriționistului francez Pierre Dukan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − 6 =

Top