Home / Stiri & Comunicate / Lista celor 10 profesori ramasi in cursa pentru milionul de dolari oferit de Global Teacher Prize

Lista celor 10 profesori ramasi in cursa pentru milionul de dolari oferit de Global Teacher Prize

Global Teacher Prize, supranumit si Premiul Nobel pentru Educatie, ofera anual un premiu de 1 milion de dolari unui profesor din invatamantul primar sau secundar, care prin merite deosebite promoveaza prestigiul profesiei de dascal.

Lista celor 10 profesori care au ramas in cursa a fost facuta publica astazi de catre Stephen Hawking, care alaturi de Bill Gates, fondatorul Microsoft, Ban Ki-Moon, Secretarul General ONU, sau David Cameron, premierul Marii Britanii, se numara printre celebritatile care sustin acest important premiu. Jurizarea se face de catre AcademiaStephen Hawking, un organism care reuneste personalitati de pe toate continentele.

De anul trecut, in Academie, a devenit membra pentru prima oara si o romanca, Irina Anghel-Enescu, fondatoarea Triple Helix, care se alatura unui select grup de personalitati de pe toate continentele, printre care se numara decanul de la Harvard School of Education, actorul Kevin Spacey, fondatoarea Tech for America si Teach for All sau CEO-ul celebrei firme de ceasuri elvetiene IWC.

“Am fost incantata ca anul acesta, pentru prima oara, doi romani au ajuns in primii 50 de profesori selectati ca finalisti de Global Teacher Prize: Suzy-Manuela Prajea, profesor in Turnu-Severin, si Liviu Paul Haiducu, care este profesor in Statele Unite. M-as bucura ca la anul sa avem romani si in top 10, si, de ce nu, poate chiar ca un roman sa fie castigator al marelui premiu,” a declarat Irina Anghel-Enescu.

Care sunt cei  10 ramasi in cursa pentru Global Teacher Prize?

Cei 10 profesori de scoala primara sau secundara ramasi in cursa pentru premiul de anul acesta sunt din Palestina, Pakistan, Statele Unite Ale Americii, Marea Britanie, Kenia, Japonia, Australia, India si Finlanda. Unul dintre cei 10 finalisti anuntati astazi va primi marele premiu in cadrul Global Education and Skills Forum la Dubai, care va avea loc la mijlocul lunii martie. “Global Teacher Prize este unul dintre cele mai inspirationale proiecte internationale in care sunt implicata. Povestile tuturor finalistilor sunt absolut impresionante si, prin urmare, votul a implicat alegeri extrem de dificile. Fiecare dintre cei 10 finalisti merita respectul, admiratia si recunostinta noastra pentru lucrurile extraordinare pe care cu modestie le infaptuieste la clasa si in afara ei,” a detaliat fondatoarea Triple Helix.

Despre Irina Anghel-Enescu

Irina Anghel-Enescu este fondatoarea Triple Helix, un ONG care sustine dezvoltarea Romaniei prin antreprenoriat, educatie si leadership, fiind totodata, membru in consiliile de administratie ale mai multor organizatii non-profit care activeaza la nivel international.

Irina Anghel-Enescu face parte din Comitetul Reprezentantilor Asociatiei Europene de Venture Capital si este Managing Director al Asociatia Fondurilor de Private Equity si Venture Capital din Sud-Estul Europei (SEEPEA). In 2008 a fost desemnata de Eisenhower Fellowships printre cei 25 de tineri lideri ai lumii, in 2009 a fost Mason Fellow la Harvard Kennedy School, iar Forumul Economic Mondial de la Davos a inclus-o printre Tinerii Lideri Globali pe care i-a sarbatorit in 2014. In urma experientei acumulate si a specializarii academice dobandite la Universitatea Harvard in domeniul impactului fondurilor de venture capital la dezvoltarea mediului antreprenorial, Irina Anghel-Enescu este recunoscuta la nivel global ca fiind un expert in acest domeniu, fiind frecvent invitata ca vorbitor la evenimentele organizate in toate colturile lumii de diverse institutii prestigioase, cum ar fi Harvard, Stanford, London Business School, agentii ale O.N.U sau guverne ale tarilor interesate in stimularea investitiilor de tip venture capital.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + ten =

Top