Home / Uncategorized / Reteaua de imagistica dentara DigiRay planifica investitii de 2 milioane euro pentru expansiune

Reteaua de imagistica dentara DigiRay planifica investitii de 2 milioane euro pentru expansiune

DigiRay, o retea regionala care cuprinde 11 laboratoare specializate in imagistica dentara si maxilo-faciala situate preponderent in partea de vest a Romaniei, estimeaza ca va investi 2 milioane de euro, in urmatoarele 18 luni, pentru a-si consolida prezenta pe piata. Managementul companiei a decis sa pastreze planurile de investitii pentru 2020 planificate inaintea crizei provocate de COVID-19, sumele incluzand si atragerea de fonduri europene.
”Dupa ce in primele doua luni, veniturile au crescut cu 43% fata de perioada similara din 2019, in martie-aprilie, pe fondul starii de urgenta, activitatea curenta a fost puternic afectata. Totusi, mizam pe o revenire in perioada urmatoare astfel ca estimam pentru anul in curs un avans de 15% al afacerilor, pana la pragul de 2 milioane de euro. In acelasi timp, credem ca avem o mare oportunitate pentru expansiunea si consolidarea business-ului, de aceea am decis sa nu ne schimbam planul de investitii stabilit initial”, a declarat doctorul Cristian Pop, Fondatorul DigiRay.
Cristian Pop, DigiRay
Cristian Pop, Fondatorul DigiRay
Medicul antreprenor si-a propus sa directioneze investitiile in principal catre extinderea retelei de laboratoare la nivel national. Astfel, cei circa 2 milioane de euro ar urma sa fie alocati pentru constructia de noi laboratoare si/sau achizitii in plan local, precum si pentru dezvoltarea de servicii noi, care sa reduca timpii de tratament si sa creasca eficienta tehnologiilor.
”Vrem sa transformam centrul de radiologie intr-un “one stop scanning shop”, cu ajutorul tehnologiei moderne. Este un concept care ne permite sa construim cazul pacientului in plan virtual si, prin scanari 3D, sa colectam toate datele necesare pentru a planifica si executa cu predictibilitate maxima tratamentele stomatologice. Am testat deja acest concept intr-unul din laboratoarele din Cluj-Napoca si ne-am propus sa extindem acest serviciu in toate centrele din tara”, a mai spus doctorul Cristian Pop.
Lansata in 2008 in Zalau, DigiRay s-a dezvoltat semnificativ in ultimii 12 ani in directia furnizarii de servicii de imagistica dentara si maxilo-faciala la standarde inalte de calitate. Reteaua este formata in prezent din 11 centre, situate preponderent in partea de vest a Romaniei. Strategia de dezvoltare s-a bazat pe un program de investitii de aproximativ 2 milioane de euro, din care un sfert au provenit din fonduri europene.
”Am accesat fonduri europene in trei etape, cu scopul de a aduce in Romania tehnologie moderna, care sa ajute deopotriva atat medicii, cat si pacientii clinicilor stomatologice. in perioada Masterului in implantologie, pe care l-am urmat in Germania, am descoperit o tehnologie noua, destinata pacientilor care au nevoie de implanturi dentare si am decis sa o aduc cu mine in Romania. Astfel, din primele fonduri europene, am achizitionat un computer tomograf pentru zona capului (Cone Beam CT/CBCT), necesar pacientilor cu afectiuni stomatologice care implica lucrari complexe”, a subliniat Fondatorul DigiRay.
In opinia sa, dezvoltarea pe orizontala a companiei trebuie dublata de accelerarea tehnologizarii si introducerea de solutii care reduc considerabil trauma pacientilor, simultan cu scaderea timpilor de interventie si cresterea ratei de succes a tratamentelor. DigiRay este o retea de laboratoare specializate in imagistica dentara si maxilo-faciala cu puncte de lucru in Zalau, Bistrita, Cluj-Napoca, Sibiu, Targu Mures si Craiova. Reteaua a incheiat exercitiul financiar 2019 cu o cifra de afaceri de aproximativ 1,7 milioane euro, in crestere cu 43% fata de anul anterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 − 4 =

Top